Ще бъде направен последен опит за внасяне в деловодството на Народното събрание на предложение за Етичен кодекс. Такова решение беше взето по време на днешното заседание на парламентарната комисия „Антимафия".


Димо Гяуров от Синята коалиция поясни, че за да бъде внесен проектът, трябва да бъдат събрани 48 подписа и се ангажира от неговата парламентарна група да има 14.

Той обеща да подготви проекта, който вече е бил предлагана многократно и на следващото заседание на комисията да бъде обсъден отново.

До подновяването на идеята за изработването на идеята за етични правила се стигна след като днес беше обсъден сигнал срещу депутата Емил Василев, свързан със сексуални отношения.

От комисията ще му изпратят писмо, в което да го уведомят, че има такъв сигнал срещу него и чрез коментар да го помолят да съобразява поведението си. В комисията има още три сигнала срещи Василев за нарушение на етичните норми.

Стана ясно, че в Комисия „Антимафия" има постъпил сигнал срещу ректора на УНСС, както и срещу бившия председател на СОС Андрей Иванов.