Прокуратурата ще иска постоянен арест за двамата румънци заради сблъсъка им с полицията и охраната на председателя на парламента Цецка Цачева в Арбанаси.

Изясняването на случая продължава. Идеята е в рамките на 72-часовата мярка задържане под стража да се съберат достатъчно доказателства, които да обосноват съответно последващите мероприятия в съда.

Припомняме, румънски бизнесмен и негов сънародник бяха арестувани заради предизвикан от тях скандал с охраната на председателя на НС Цецка Цачева.

Инцидентът станал преди два дни пред комплекс "Винпалас" в Арбанаси, където Цачева отседнала след откриването на летния фестивал "Сцена на вековете".

Румънските граждани Сорин-Октавиан Никита, управител на "Ромпетрол-България", и неговият сънародник Панзару Йонит поискали да влязат в хотела, но били спрени на входа от дежурен полицай.

Румънците реагирали остро, съборили шапката и се опитали да откъснат значката на полицейския служител. В негова подкрепа се притекли служители от НСО, но двамата нападнали и тях.

Наложило се да бъде извикан полицейски патрул от Велико Търново, който задържал румънците за срок от 24 часа.

Вероятно в понеделник градският прокурор ще направи искане за внасяне на постоянна мярка, каза пред БНР директорът на Областната дирекция на МВР във Велико Търново комисар Живко Коцев.