Семействата, чиято къща трябваше да бъде съборена в Кърджали, започнаха сами да премахват незаконния обект, пише "Родопи 24".

Багер на РДНСК се появи сутринта във вторник пред имота, но работници и служители на строителната инспекция просто наблюдаваха действията на трима мъже, които с огромен чук събаряха оградата около жилищната сграда.

До десет дни се очаква багер да дойде отново, но този път негова мишена ще бъде самата къща.

В сградата живеят три семейства с общо десет деца. Една от майките потърси съдействие от Агенцията за закрила на детето. От там обаче обяснили, че ако не им се предостави общинско жилище или нямат роднини, при които да се настанят, ще трябва да оставят децата за... осиновяване, разказа жената.

„Плащаме данъци, земята е наша, имаме партиди за ток и вода, но въпреки това ще ни бутат къщата. Искахме да бъде сменено предназначението на земята, да узаконим сградата, която не сме строили ние, но не ставало. Защо? Всички постройки наоколо са незаконни, защо точно на нашата земя ще дойдат багерите, при положение, че плащаме всички задължения". Това питат от седмица съпрузите Назифе и Мюмюн Али. 25 души от тяхната фамилия живеят в двуетажната сграда в района над бившето МТС в Кърджали.