Като безпрецедентно и грубо провокативно определи изказването на Цветан Цветанов председателят на ПГ на Коалиция за България Ангел Найденов.

В кулоарите на парламента той каза, че изразената позиция от Цветанов отразява парадоксалната същност на политическа формация ГЕРБ и уточни:
„От една страна претендираща да бъде политическа партия, от друга - очевидно изявяваща се със силни синдикални тежнения с особен акцент върху една социална група - служителите на МВР".

Ангел Найденов категорично заяви, че сегашното правителство е това, което на практика реализира сериозни крачки в реформирането на МВР и посочи създаването на ДАНС, Закона за МВР, чрез които бяха реализирани и структурни, и организационни промени.

Тези промени предвиждат нов модел на кадрово развитие в системата на МВР, подчерта Найденов.

Найденов е категоричен, че с пъти повече са увеличени средствата за техническо и технологично оборудване и заплащане на служителите в МВР.

Той отбеляза, че очакванията са много по-големи отколкото възможностите, както и че потребностите на самата система са също много големи.

„Смея да кажа, че за разлика от времето, когато г-н Борисов и г-н Цветанов са били в системата на МВР има направени много по-съдържателни и много по-същностни крачки в посока и на социалния статус, и на материалното и техническо обновление на системата на МВР", подчерта Найденов.