Със споразумение приключи делото срещу наркобоса Димитър Желязков - Митьо Очите във Врачанския окръжен съд.

Той се призна за виновен по обвиненията за организиране на престъпна група, притежание и разпространение на наркотици, склоняване към проституция и трафик на хора.

Признанието е за това, че е ръководил и престъпната група на Данчо Пръча във Врачанско. Тя бе разбита при полицейска операция през октомври месец миналата година.

Съдебният състав постанови за Димитър Желязков наказание от 4 години и 9 месеца лишаване от свобода. Присъдата влиза в сила от днес, тя е окончателна и не подлежи на обжалване.
Митьо Очите ще лежи в затвора в Белене при строг режим.

От тази присъдата обаче ще се приспаднат досега излежаните около 2 години в ареста по същото обвинение. Той обаче беше постановено от Бургаския окръжен съд.

Съгласно Наказателния кодекс в случая влиза в сила така наречената комулация. При нея се определя едно общо наказание от двете присъди, като се налага най-тежкото наказание, което е 4 години и 9 месеца лишаване от свобода.

Припомняме, Димитър Желязков има условна присъда по обвинение за притежание на наркотици и е оправдан по обвинение за хулиганство. Отделно на това в момента се води производство срещу него от комисията Кушлев за отнемане на имущество по престъпен начин.