ОИК твърди, че сигнал, получен по електронната поща, бил анонимен. За това разказа читател на News.bg, който на 17 октомври 2015 година подал сигнал по електронен път (е-mail) до ОИК-София с упоменат телефон за контакт. Повод за възмущението му станал нерегламентирано залепени плакати на определена политическа сила по протежението на една цяла улица в София.

От общинската избирателна комисия (ОИК) му отговорили, че: "По този начин подаден сигналът е анономен,  съответно няма подател, поради което ОИК не може да сезира и да разгледа случая".

Будният гражданин, който живее в 21-ви век недоумява как така с упоменати данни сигналът му е бил "анонимен". "Изпращам си адреса по местоживеене, който според мен е достатъчен, за да не е "анонимен" сигнала, звъня на ОИК, оттам ми казват, че трябвало сигналът да е в писмена форма- на хартия, с упоменато ЕГН и т.н.", недоумява столичанинът.

"Аз като гражданин на Република България, който не желае няколко месеца след изборите предизбори плакати да висят по улични стълбове и който иска да се спазват правилата за водене на предизборна кампания и местата, където е разрешено да се поставят предизбори материали, защо трябва да ходя до ОИК-София и да подавам в писмена форма сигнал, който може да се провери за по-малко от половин час и съответно да ми бъде търсена отговорност, ако не отговоря на истината, след като вече говорим за електронно правителство, след като в районните общини на големите градове приемат сигнали и по електронен пък, след като има "виртуално деловодство" към Столична община, което работи много добре и е удобство за софиянци", пише възмутеният жалбоподател.

Неговата констатация може да бъде цитирана и без коментар: "Смятам, че ОИК-София поставя нас, гражданите, които се възмущаваме от нерегламентирано залепените предизборни материали, в една пречка за това да се спазва законодателството в Република България".