Прокуратурата продължава битката с „Наглите" и на втора инстанция, обяви наблюдаващият прокурор по делото - Антоанета Близнакова минути след изчитане на присъдите.

Тя определи осъдителните присъди като справедливи и ги окачестви като успех за прокуратурата и за всички полицейски служители, работили по залавянето на членовете на групата, за която съдът призна, че е създадена с цел да извършва отвличания, за които след това да иска откупи в периода 2007 - 2009.

Близнакова поясни, че ще протестират решението на градските съдии за това, че призна част от подсъдимите за невиновни за отвличането на студента Румен Гунински. Тя добави, че братята Лебешковски са частично оправдани и, че ще протестират съдийското решение за участието им в бандата за отвличания:

„Към момента, без да сме прочели мотивите на присъдата мога да кажа само, че най-вероятно съдът е възприел, че обвинението не е доказало по безспорен начин участието им в престъпната дейност".

Антоанета Близнакова отказа да коментира и оправдаването на Ивайло Евтимов и Прокопи Прокопиев, че са лидери на групата. Тя допусна възможността между двете инстанции да бъдат събрани още доказателства в подкрепа на обвинението.

По отношение на защитените свидетели - Валентин Михайлов и Найден Недев, прокурор Близнакова обясни, че те са били само и единствено свидетели по настоящия процес.
Припомняме, по време на четенето на присъдите съдия Магдалинчева посочи, че освен осъдените, в групата са участвали и въпросните свидетели, както й вече покойните Иван Байнавелов и Кирил Кирилов - Шкафа.

Според Близнакова обаче съдът не може да каже дали даден човек е извършител на нещо, ако той не е предаден на съда: „Ако бяхме събрали необходимите доказателства, то те щяха да бъдат подсъдими. Нашите доказателства са довели до извода, че извършители и помагача са тези пред съда", заяви още тя.

Прокурорът обясни защо не е наложена по-тежка мярка на убития преди седмица Кирил Кирилов - Шкафа след излизането му от врачанския затвор.

По думите й, за да се иска промяна на подписката в „задържане под стража" е необходимо подсъдимият да не с явява без уважителни причини в съда или да се отклони от своя адрес. Нито една от тези предпоставки обаче не е била налице, заключи Близнакова.