"Съставът на Изпълнителното бюро винаги е бил право на лидера на БСП". Това коментира пред Нова тв Антон Кутев, който бе изключен от ръководството на столетницата.

Лидерът Михаил Миков не е разговарял с него преди изключването му. Научил го на пленума. Имали различия с лидера и затова било логично Миков да си назначи човек, с който са по-близки съмишленици.

Различията им били доколко се използва капацитетът на Парламентарната група и на актива на столетницата. "Миков върна в голяма степен БСП към автентичното й ляво", каза Антон Кутев. "Проблемът е, че това не е показано, не е представено публично", според него.

"Миков иска да се свърши реална работа, не партията да се показва по медиите. Има хора с бизнес интереси, които искат да нахлуят в БСП", е мнението на Кутев.

Според Кутев, Бриго Аспарухов е виновен за скандала с подкупа в червената партия. "Именно Аспарухов пръв оповести за скандала. Ако е имал данни, трябвало е да иде в прокуратурата и да подаде сигнал", е позицията на Кутев.

Социалистът защити Драгомир Стойнев като министър, който запази поста си в червената партия, въпреки очакванията именно той да излезе от ръководството. "Ако олигархията е Делян Пеевски, то тази олигархия участва във всяка власт, включително и сегашната", коментира Антон Кутев в отговор на въпрос за предишното управление.

"Имаше коалиция с ДПС, не и прегръдка. Очевидно тази коалиция беше грешка", допълни Антон Кутев. "БСП е по-чиста от ДПС и безспорно е по-чиста и от ГЕРБ. Столетницата не е влизала в безпринципни договорки", допълни той.