21-годишният Тома спечели второто издание на Music idol у нас.

След финалния кръг, в който се състезаваше с Нора, за него гласуваха 54,2% от зрителите.

Победителят грабна голямата награда - продуцентски договор с "Вирджиния рекърдс" за един албум с опция за втори и трети.

Той си тръгна и с 50 000 лева, предоставени от bTV.

В първия кръг на последното предаване от втория сезон на Music idol четиримата финалисти Тома, Нора, Ясен и Деница трябваше да пеят песен, с която според тях са се представили най-добре досега.

Ясен изпя „We're not gonna take it" на Twisted Sister, Деница - "Respect" на Арета Франклин, Нора - "Close my eyes forever" на Ози Осбърн и Лита Форд, а Тома изпълни „Обичам те" на Азис в рок аранжимент.

Първият отпаднал за вечерта бе Деница. Във втория кръг задачата на участниците в шоуто бе да представят популярни песни в напълно различен аранжимент.

Ясен изпълни хита на Елвис Пресли "Love me tender" в сиртаки вариант, Нора впечатли публиката с ефектна агресивна рок версия на "My heart will go on" на Селин Дион, а на Тома се падна нелеката задача да изпее Одата на радостта в ритъма на ръченицата.

Ясен остана с най-малко гласове и Тома и Нора трябваше да приемат последното предизвикателство в шоуто.

Председателят на журито изтегли това да бъде "Simply the best" на Тина Търнър. Другият вариант беше двамата да пеят "We are the champions" на Queen.

Въпреки че парчето бе по-подходящо за Нора, Тома спечели повече гласове на публиката и триумфира във втория сезон на Music Idol.

За финал той изпя легендарната балада "Soldier of fortune" на Deep Purple.

В началото на вечерта на сцената излезе победителката от първия сезон Невена Цонева, която изпя първото парче от дебютния си албум "Без страх".

Към нея за дуета "Всеки път обиквам те" се присъедини подгласникът й от миналогодишния финал Теодор Койчинов.

Изненадата на вечерта беше съвместното изпълнение на няколко герои от регионалните кастинги, чиито изяви пред журито нашумяха редом с хита "Кен лий"...

Т.нар. "Майкъл Джексън на кроасаните" от Варна, Милен от село Дълбоки, Георги от Павел баня, Теодор от Русе, Ваня от Варна и борецът Филип изпяха заедно класиката на Queen "Bohemian Rhapsody".

На певците във финалната вечер акомпанираха двете групи от големите концерти - "Те" и "Акага", заедно с беквокалистката Жени Александрова и гост-музикантите Мишо Шишков (клавишни) и Иван Лечев (китара).


Тома Здравков е роден на 24 май 1987 г. в Пазарджик. Средното си образование е завършил в математическата гимназия в града. В момента живее в Пловдив, където учи молекулярна биология.

Занимава се с музика от 7-8 години. Баща му го е запалил по хеви метъла. Вокал е на група Voice and singers.

Любимите му банди са Deep Purple, Whitesnake, Rainbow и Pantera. Хобито му е да посещава концерти.

Любимият му вокалист е Звезди от „Ахат", иначе се стреми да подражава на Дейвид Ковърдейл.