Френската писателка и журналистка Тристан Банон ще „предаде" на съда шефа на МВФ Доминик Строс-Кан, обвинявайки го, че е направил опит да я изнасили през 2002 година, съобщава РИА Новости.

По думите й сексуалното посегателство станало, когато тя се срещнала със Строс-Кан за интервю във връзка с книгата, която пишела. През 2007 г. тя разказва за случая в телевизионно интервю, но тогава името му е прикрито със звуков сигнал.

Според Тристан Банон той се държал много грубо и й се наложило да го отблъсква с бой и ритници. "Докато се борехме казах, че това е изнасилване, за да го уплаша, но нямаше ефект", допълва тя.

По думите на адвокатката на Банон, писателката не е подала жалба тогава по настояване на нейната майка.

Припомняме, Доминик Строс-Кан бе задържан на 15 май по време на опит да избяга от САЩ с полет на „Еър Франс". Той е обвинен в сексуално нападение и опит за изнасилване на камериерка в хотела му в Ню Йорк. Според данните жената е влязла в апартамента на Строс-Кан, мислейки, че е свободен.

Случилото се най-вероятно слага край на шансовете на Доминик Строс-Кан да стане президент на Франция. Последните социологически проучвания показваха, че той е одобряван за кандидат- президент от 41% от привържениците на социалистическата партия и е единственият, който има шансове след година да свали президента Никола Саркози от власт.