Германия планира да забрани практиките хора да правят секс с животни, което ще доведе до заплаха от правни действия срещу група зоофили, пише вестник daily taz, цитиран от ДПА.

Правителството планира да направи по-строги законите за защита на животните - в момента само забраняват такава практика, ако нараняват животното по време на секс - като се налагат глоби от 25 хиляди евро, пише daily taz.

Комисията за селско стопанство към Бундестага ще дискутира поправката в сряда. Планира се да се изпрати мярката в парламента в средата на декември, пише вестникът, позовавайки се на председателя на комисията Ханс-Михаел Голдман.

Група от ветеринари срещу зоофилията заявиха, че хиляди германци разменят онлайн информация за секс с животни и някои фермери дори дават под наем животни за сексуална експлоатация.

Новият закон също ще забрани „бордеите с животни" и обучението на животни за секс с хора.

Групата „Зоофили за нравствено третиране на животни" (ZETA) планира да предприеме правни действия срещу поправката, каза за вестника председателят на организацията Михаел Киок.

"Разбиранията за морал нямат място в закон, особено, ако те са двулични", изтъкна той, подчертавайки, че живее със Сиси - 8-годишното си женско куче.

На страницата на организацията се посочва, че зоофилите правят секс с животни, ако те са сигурни, че е по "взаимно съгласие" и също така осъждат нараняването на животни, практика, известна като зоосадизъм.