Кадиев призова Фандъкова за дебат в кандидат кметската битка за София, включително по нейната тема образование.

Според очакванията му ГЕРБ не искат експертен дебат, а ще разчитат инерцията от парламентарните избори да ги изведе на върха.

Как така бях добър когато Цветелина Бориславова идваше при мен да иска сметките на НАП да се обслужват от Сибанк и получи това нещо, а сега изведнъж станах лош

„Борисов ще играе ролята на лошото ченге, Фандъкова ще подпърхва с мигли покрай него и дебатът ще бъде Георги Кадиев  - Бойко Борисов, вместо експертен дебат за София", каза Кадиев.

Кадиев каза, че премиерът вече е прескочил собствения си кандидат за кмет и е започнал предизборната кампания от нейно име, заявявайки в телевизионно интервю вчера, че Фандъкова нямала пари, тъй като нейният съпруг не продавал евтин ток.

Кандидат-кметът на БСП отправи въпроса към премиера на кого му е нужна некоректна кампания и заяви, че ако има проблеми с тока - има данни и може да се види дали някой се е облагодетелствал с държавни пари или не.

„Как така бях добър когато Цветелина Бориславова идваше при мен да иска сметките на НАП да се обслужват от Сибанк и получи това нещо, а сега изведнъж станах лош", добави Кадиев.

Той представи визията си за София при откриването на предизборния си щаб на „Позитано 9".

Сред приоритетите му са транспорта, инфраструктурата, повишаване на качеството на живот чрез повишаване на чистота и хигиена, осигуряване на ефективна общинска администрация.

Кадиев обеща строителство на 12 хиляди места в детски градини. Той изтъкна че през 2007 година чрез повишаване на един от данъците на софиянци са осигурени 50 млн. лв. допълнително за бюджета на София.

Червеният кандидат за кмет каза, че с тези пари е можело да се направят 25 детски градини с 5 хиляди места и постави въпроса къде са.

За две години ще бъде решен проблемът в кучетата, категоричен е Кадиев.