30-годишна жена от град Бяла загина при нелеп пътен инцидент.

Изгнило дърво паднало върху автомобила,  с който се е движела, и клоните са я пронизали смъртоносно. Тя е починала на операционната маса в русенската болница, съобщи БГНЕС.

Инцидентът е станал в събота сутринта на третокласния път между селата Ценово и Новград, на около 500 метра от изхода на Новград. Съседи разказаха, че времето е било спокойно, но внезапно за около 10-ина минути се е извила буря. По същото време съпругът на загиналата Александра тръгнал да я закара на работа в Бяла с джип "БМВ".

Двамата са били на гости на родителите на съпруга в Новград. По злощастно стечение на обстоятелствата силният вятър е пречупил изгнилото крайпътно дърво и клоните му са пронизали предното стъкло на автомобила. Шофьорът не е пострадал, но съпругата му е била пронизана от клон в гърдите. Тя е получила фрактура на реброто, разкъсан далак и черен дроб, пробит е бил и белият й дроб.

Незабавно е била откарана в русенската болница, но въпреки усилията на лекарите, е починала на операционната маса. Пробата за алкохол на водача е отрицателна. По случая е образувано досъдебно производство.