Американският президент Барак Обама определи ликвидирането на лидера на „Ал-Кайда" като послание към терористите, че САЩ никога няма да забравят атентатите от 11 септември 2001 година.

Обама пристигна в Ню Йорк, за да посети мястото на атентата от 2001 година. в хода на визитата си той направи непредвидено посещение в пожарната служба на Манхатън, където заяви, че чрез смъртта на бин Ладен е изпратено послание към неговите поддръжници. „Когато казвахме, че никога няма да забравим, имахме предвид точно това", заяви Обама пред пожарникарите.

Той похвали огнеборците за работата им на 11 септември, когато службата им е наложила опасна и трудна работа по спасяването на хора, затрупани под падналите небостъргачи.

Това място е символ на необикновената жертва, която направихме през онзи ужасен ден преди 10 години, заяви държавният глава и допълни: „Винаги ще имате президент и правителство, които ще са зад вас, така както вие застанахте зад хората в Ню Йорк през последните години".

Барак Обама ще се срещне с роднини на загиналите на мястото на Кулите Близнаци, където ще бъде поставена и мемориална плоча.