Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че Иран, въоръжен с ядрено оръжие, е по-голяма заплаха от терористична група Ислямска държава. Това съобщава Ройтерс.

Агенцията цитира изявление на политика пред Общото събрание на ООН. Според него трябва да бъдат спрени и Хамас и Фронтът Ан Нусра.

Ислямска държава и Хамас са една и съща клонка от отровно дърво. Тези ислямистки екстремистки движения, включително и Ал Кайда, се стремят към разпространението на войнстващия ислям по целия свят. Те са като нацистите преди 80 години, обяви израелският премиер.

Няма съмнение, че Ислямска държава трябва да бъде победена. Но да се разгроми тази групировка и да се остави Иран с неговата ядрена мощност ще означава победа в битката, но загуба на войната, в традиционния си стил предупреди Нетаняху.

Също така израелският премиер отбеляза, че Иран е "очаровал" Запада и е направил възможно премахването на международните санкции, и този факт означава, че съществуващите пречки пред създаването на иранската бомба са отстранени.

По-рано Министерството на външните работи на Русия отбеляза напредъка в разработването на различни варианти за разрешаване на ситуацията около иранската ядрена програма.