Трима палестинци са били убити от израелската армия след протест на Западния бряг, стигнал до сблъсъци, предадоха световните информационни агенции. Съобщава се и за 200 ранени.

Около 10 000 палестинци се събраха на граничния пункт Каландия между Йерусалим и Рамала, за да изразят гнева си от продължаващата военна операция на Тел Авив в Газа.

Протестът идва часове, след като при атака бяха убити 15 души и ранени други 200 в управлявано от ООН училище в Бейт Ханун, северно от Газа, атака, която генералният секретар на ООН Бан Ки Мун осъди остро в разговор с американския държавен секретар Джон Кери в Кайро. Според израелските власти, училищата, болниците, джамиите и други са изпозвани от Хамас за нападения срещу Израел.

Според говорител на армията, демонстрантите "обстрелват" военните с коктейли "Молотов", запалени гуми и други и те се защитават с приетите за такива ситуации средства.

Според палестинските власти, загиналите при израелските удари са над 700 души, а ранените - хиляди. Сред тях има и много деца.