Атака почете паметта на загиналите 7 души - 3 деца и 4 жени, при атентата на гара Буново през 1985 г.

„През 1985 г. на гара Буново бе поставена бомба във вагон с майки и техните деца, във влака, пътуващ към София.  Тримата злодеи, извършили този акт, заслужено получиха смъртни присъди, които след това бяха изпълнени", припомни Волен Сидеров.

Той подчерта, че братът на един от терористите - Сабри Мехмед Али, е осъден на 6 години за съучастничество, от които излежава едва 2, и е освободен през 1989 г. от Жельо Желев. Освен това, той е обезщетен с 50 000 лв., след което е избран за Областен координатор на ДПС.

„Това говори за изкривената линия на политиката след 89-та, когато върхушката на БКП, начело с Луканов, даде писта на антибългарската и антиконституционна партия ДПС. Те й дадоха възможността да влезе в политиката и да бъде управляваща партия в следващи периоди.
Днес ние не сме загърбили опасността от такъв тероризъм, защото тези които по онова време са слагали бомби, днес са активисти и поддръжници на ДПС, или биват подготвяни за нови терористични актове, ако дойде такъв момент",
заяви Сидеров.

„Атака неведнъж е предупреждавала, че може да има такива действия и в днешно време.
Затова България трябва да се управлява от държавно отговорни патриоти, а не от хора, които се прегръщат с такива като Ердоган и тези, които изпращаха терористи.
Турция продължава да има агресивни намерения спрямо България, която продължава да бъде незащитена от нови актове на терор", предупреди Сидеров.

Той отбеляза, че в България, освен патриотите от Атака, няма други политици, които да отбелязват паметта на жертвите на турския тероризъм.