Новият началник на Военна академия "Г. С. Раковски" е бригаден генерал Тодор Дочев, съобщиха от Министерството на отбраната. От сряда ген. Дочев поема обучението на генералитета. До сега той беше шеф на Националния военен университет „Васил Левски".

„Той съчетава опита си във военното образование с непосредствено участие в серия мисии на Българската армия зад граница", отбеляза заместник-министърът на отбраната Орхан Исмаилов по време на официалната церемония.

"Това отговаря в максимална степен на приоритета на Министерството на отбраната за по-тясна връзка на военното образование със съвременните реалности и практики в сферата на сигурността и отбраната", допълни зам.-министърът.

По-рано през деня бе ритуалът, който който символизира традициите, приемствеността и развитието на военнобразователната ни система.

Заместник-министърът благодари на досегашния началник контраадмирал Митко Петев за активната му работа за утвърждаването на авторитета на Военна академия. Контраадмирал Петев от 30 юни поема длъжността командир на Военноморските сили.