Няколко лидери на руската опозиция, сред които и световният шампион по шахмат и лидер на Обединения граждански фронт Гари Каспаров бяха арестувани в Москва.

На Пушкинския площад трябваше да се проведе "Марш на несъгласните", чието провеждане обаче не бе разрешено.
Сред задържаните са и лидерът на младежкото "Яблоко" Иля Яшин.

Официалното съобщение на органите на реда гласи, че милицията не е допуснала провеждането на неразрешения "Марш на несъгласните", при което са задържани 170 души.

Организаторите на проявата са се опитали да провокират милиционерите, което не се е удало, заявява шефът на пресслужбата на московската милиция Виктор Бирюков.

170-те арестувани, по думите му, са сред най-агресивните участници в незаконната проява.
Бирюков подчертава, че силите на реда са се държали адекватнво и законно спрямо активистите на опозицията.

Репортер на ГазетаРу обаче съобщава, че ОМОН-овците са се държали агресивно към протестиращите, като са влачили хора за косите.

В късния следобед привърженици на Каспаров са се събрали около районото управление на милицията, в което е задържан лидерът на Обединения граждански фронт.

Стотина души са преградили входа на управлението, искайки освобождаване на Каспаров и на останалите задържани, сред които има и журналисти.

Минути след началото на импровизирания митинг, сътрудниците на частите ОМОН са започнали да разгонват протестиращите, прилагайки силови методи срещу тях.