Уволненият шеф на Агенцията за закрила на детето Калин Каменов не се срамува, че е работил като електротехник. Той е готов и да съди червения депутат Христо Монов за обида.

Уволнението ми е политическо. Бях готов, че ще бъда уволнен и нямам проблем с това. Имам проблем обаче с начина, по който се случва, коментира Каменов в кулоарите на парламента.
Имам проблем с начина, по който се опитват да ме очернят и да ме наричат какъв ли не, обясни той.

Каменов каза и че разбрал, че депутатът Христо Монов го бил обидил сутринта в пленарна зала. Ще поискам записа от изказването му и ако наистина съм бил обиден от него, най-вероятно ще го дам на съд за обида и клевета, подчерта Калин Каменов.

Той добави и че отвън чул доста граждани, които имали желание да заведат колективен иск срещу Христо Монов за начина, по който той ги нарича и обижда, за да може най-накрая този човек да спре да обижда хората.
Припомняме, преди време Монов забърка скандал около едно негово изказване, че протестиращите са интернет лумпени, за което после им се извини.

За казаното от Монов в пленарна зала, че преди да постъпи в Агенцията единственото работно място на Каменов е било като електротехник, Каменов заяви: „Средното ми образование е хладилен техник и не се срамувам от това. Аз съм юрист по образование и се гордея с това. Работил съм в системата на закрила на детето като доброволец, имам различния поглед."

Каменов не се срамува, че е работил като електротехник. Работил е като разследващ журналист, работил съм в общинска администрация. „Нямам от какво да се срамувам, на никого не съм навредил, никого не съм обидил, за разлика от други хора, които се държат по непристоен начин в Народното събрание".