Около 600-700 симпатизанти на Националния фронт за спасение на България (партията на собственика на СКАТ Валери Симеонов, б.р.) потеглиха от пилоните на НДК на митинг-шествие към парламента.

Още в ранния следобед около НДК започнаха да се струпват автобуси от цялата страна. Преди групата да потегли, те бяха 14.

Под звуците на „Шуми Марица" симпатизантите на партията на Симеонов скандираха „Оставка" и издигнаха редица транспаранти, изобразяващи лидера на Атака Волен Сидеров с фес, а партията му е прекръстена на ПП „Юруш".

Шествието се води от голям транспарант с лика на Николай Хайтов и цитат от българския писател, гласящ „Изтървем ли България, изтървали сме всичко".

Протестиращите носят много български знамена, както и над 30 плаката на НФСБ от отделните градове, от които идват.
Плакатите гласят още "Оставка на протурската коалиция", както и "Ти даде един глас на ДПС", изобразяващ Волен.

Припомняме, по-рано днес от Столична община съобщиха, че променят маршрута на шествието на НФСБ, за да не се засече с редовния столичен митинг пред МС.

По бул. „Витоша" шествието вече се предвожда от лидера на партията Валери Симеонов и неговия заместник Валентин Касабов. Протестът се охранява от голям брой полицаи.

Пред Министерски съвет шествието спря за кратко,  но преди там да пристигнат другите протестиращи, за да поиска оставка на правителството и да сподели отново мнението си за ДПС, след което с викове „Национален фронт" се отправи към парламента.

При пристигането си пред парламента на сцената се качиха лидерите на партията. Те призоваха да бъдат свалени знамената с лика на Волен Сидеров, който според тях  не заслужавал да стои до националния трибагреник  и лика на Николай Хайтов. С викове „Мафия", „Оставка" и „Олигарски, вън!" Данчо Хаджиев надъхваше симпатизантите от НФСБ, след което държа гневна реч по адрес най-вече на ДПС.

По думите му България все още е управлявана от „цирея Ахмед Доган", който ни се подиграва, че не сме единни. Според НФСБ бившият лидер на ДПС имал начертан план до 2020-та България да стане двуезична. „Да ги изхвърлим веднъж-завинаги, както тях, така и всички български партии", които ги допускат във властта, призова Хаджиев.