Синдикат „Образование" към КТ „Подкрепа" започват кампания из цялата страна, след като стана ясно, че заплатите на учителите евентуално може да не бъдат увеличени. Ситуация, по думите им, създадена по вина на работодателската организация (СРСНПРБ).

Кампанията е под мотото: „Достойната работа, заслужава достойно заплащане!" и идеята е допълнителните средства да се насочат за ремонти на учебни звена с неясна законосъобразност и целесъобразност.

В отворено писмо до медиите от синдикат „Образование" съобщават, че за последните няколко години отговорностите и задълженията на учителите са нараснали многократно за сметка на оценката на техния труд.

Учителите в България очакваха с нетърпение дори и малкото увеличение, което стана възможно с осигурените допълнителни средства в бюджета за образование през 2013г.
За съжаление обаче, тази хипотеза е малко вероятна, поради нежеланието на съюза на директорите с лидер г-н Самуил Шейнин от град Перник, коментират синдикалистите.

Синдикат „Образование" е шокиран от безпринципната и безотговорна позиция на работодателската организация на г-н Шейнин. Липсата на уважение към учителския труд, ниското заплащане ни правят длъжници на този, който ни е научил да пишем и смятаме, да мислим и правим избор, който ни е дал посоката, която да следваме, пишат те.

Засега кампанията включва изпращане на протестни писма на проф. Сергей Игнатов - министър на МОМН, като Синдикат „Образование" ще обсъди възможните следващи действия, които не изключват протести и стачки.