Районният съд в Пазарджик осъди на по една година и 10 месеца затвор при първоначален общ режим двамата студенти по медицина Ангел Добрев и Веселин Грозев. Те са подведени под отговорност за изнудване в особено големи размери.

Припомняме, студентите подведоха млада жена в Пазарджик с лъжата, че са я инжектирали "с отровна инжекция". След това изнудваха семейството й за голяма сума пари.  Пълните медицински изследвания показаха, че Кристина Бързакова е инжектирана само с физиологичен разтвор.

Те трябва да платят и глоба в полза на държавата - по 2600 лева. 

Заради упражняването на лекарска професия, без правоспособност, двамата се осъждат на пробация, която включва задължителна регистрация по настоящ адрес в срок за две години, срещи с пробационните служби, пак за 2 години, безвъзмезден труд в полза на държавата- 320 часа и глоба от 90 лева. Студентуте ще заплатят и съдебните разноски по делото за извършена експертиза в размер на 447, 20 лева.

Ангел Добрев и Веселин Грозев са в ареста от октомври миналата година, когато бяха задържани от пазарджишката полиция за рекет на 21-годишната жена.

По разработена от тях схема от семейството на младата жена били поискани 200 хиляди лева.

Семейството на пострадалото момиче отказа коментар за присъдата. Срокът за нейното обжалване е 15 дни.