Полицията е задържала трима измамници с машинни части в момент на извършване на престъплението, съобщават от МВР.  

Заедно с организатора на измамите - 29-годишният В.К. са заловени и неговите съучастници -30 - годишният А.А. и 25-годишният Г.А от ромски произход. Те са криминално проявени.

Тримата се обаждали на произволни телефони, като се представяли за близки или роднини на хората. След това предлагали изгодни сделки - за закупуване и препродаване на електромотори горивни системи и други подобни инсталации.

Престъпниците успявали да убедят измамените да заплатят сума от няколко хиляди лева, а след това са им предавали вместо електрониката най-често купища стари железа, увити в тиксо.

На 10 август гражданка се оплаква в управлението, че непознат, представил се като Никола Петров, я убедил да плати вместо него машинни части (хром - никелови горивни разпределители) на стойност 5000 лева, като обещал, че стоката ще бъде препродадена на "Кънчо Филипов."  

На другия ден "продавачите", използвали лек автомобил "Роувър", са задържани от криминалистите. Те оказали яростна съпротива и това наложило използването на помощни средства, уточняват от МВР.

Измамниците са задържани в Седмо РПУ за 24 часа. Работата по случая и уточняването на други техни измами продължава.