19-годишният Димитър Стефанов, който преди седмица уби с мерцедеса на майка си 20-годишно момиче в столичния кв. „Младост", остава в ареста.

Състав на Софийския апелативен съд прецени, че поведението на Стефанов е особено общественоопасно и ако той е на свобода може да извърши голям брой престъпления.

По този начин САС потвърди определения постоянен арест от Софийски градски съд.

Според адвоката на Стефанов - Николай Боров, мъжът е с чисто криминално минало, социално и трудово ангажиран и е едва навършил пълнолетие.

Адвокатът добави, че при всички положения клиентът му ще понесе своята наказателна отговорност, но попита дали дотогава е нужно той да бъде държан в изолация и да няма възможност да завърши своето средно образование.

От прокуратура отхвърлиха твърдението на защитника, че обвиняемият е съдействал на разследващите органи, като допълниха, че съвременното средно образование дава възможност при дистанционна форма на обучение Стефанов да завърши 12-ти клас, дори и задържан в следствения арест.

Съжалявам за случилото се, уплаших се и за това избягах. Една седмица в ареста ми беше достатъчна, каза пред магистратите Стефанов.

На днешното заседание стана ясно още, че Стефан е регистриран в КАТ и за друга катастрофа, когато е бил едва на 16 г.  

Припомняме, Димитър с изключително висока корост блъсна късно през нощта преминаващата на пешеходна пътека 20-годишна Зорница Александрова и я уби на място.

За високата скорост говори и фактът, че при удара са се разтворили въздушните възглавници.