Столичните криминалисти разкриха кражбата на 2 млн. лева от магазин „Фантастико" през миналата година, съобщиха от МВР. Заловен е един от извършителите - 26-годишният софиянец Л.К, регистриран за кражби. Неговите съучастници се издирват.

По данни на полицията, обирджиите счупили прозореца на помещението, където се е намирал металният шкаф с парите, след това разрязали касата и избягали с плячката си. Задържаният остава в ареста за 72 часа, като му е повдигнато обвинение. Работата по случая продължава.

От МВР съобщиха още, че са задържали две лица, заподозрени за въоръжен грабеж на офис в търговски комплекс, извършен през декември миналата година. Тогава нападателите с маски влязоха в офиса на втория етаж, заплашили служителката с пистолет, завързали я, запушили й устата и отмъкнали 62 000 лева.

В хода на разследването криминалистите стигнали до извършителите - Р.Р. /40 г./, с прякор "Човката" и 28-годишния Д.Р., и двамата известни на полицията за множество кражби. Двамата са били задържани в жилищата си.

Материалите по случая са предадени на Софийска районна прокуратура, а заподозрените ще останат в ареста поне още 72 часа.