Сили на МВР се наложи да се намесят при откриването на магазините от веригата Lidl.

Столичният кмет Фандъкова извика полицията, тъй като още по тъмно пред хипермаркета на бул."Сливница" се извиха дълги опашки от нетърпеливи клиенти, чакащи по традиция промоционалните цени на стоките.

Веригата отвори 14 магазина в страната, четири от тях са в София, като на охранителите костваха доста усилия да осигурят реда, защото веднага след официалното откриване в 8 часа хората започнаха да се блъскат с колички за пазаруване.

Пристигналите служители на МВР също не успяха да убедят софиянци да се изтеглят назад и да не се блъскат, предаде БГНЕС.

Екшънът беше заради предварително обявената евтиния през първите 4 дни - банани и портокали за 0,69 лв. и 0,77 лв. килото, бутилка олио за 1, 45 лв., 200 г кафе за 2,99, голям шоколад за 0,45 лв., кутийка бира за 0,49 лв. и др.
Бананите, краставиците и олиото бяха сред най-предпочитаните стоки от купувачите.

По-възрастни клиенти в столицата коментираха, че не са се били така за храни от времето на социализма - Жан-Виденовата зима.

Възрастни жени крещяха от притискането в количките, а млади мъже им обясняваха, че мястото "не е подходящо за пенсионери". Из тълпата се чуваше и глас на бременна, която иска място по-напред. Трети се оплакаха, че закъсняват за работа и трябвало да влизат с предимство.

При откриването на магазина в Стара Загора домакини претупаха водосвета и без да дочакат кмета на града проф. Светлин Танчев прерязаха набързо лентата, пише "Стандарт нюз".
Насъбралото се множество атакува мощно и само по чудо не потроши витрините. Вътрешната охрана не можа да се справи и се наложи намесата на полицията, която на няколко пъти затвори принудително входа за клиенти.

Регионалният министър Росен Плевнелиев обясни, че инвестицията на компанията започва преди три години и до момента е над 130 млн. евро. Очаква се общият размер на вложените средства да достигне 300 млн. евро.

До шест месеца ще бъдат открити общо 40 магазина в страната.
Социалният министър Тотю Младенов уточни, че в търговските обекти са назначени над 900 души. В първите месеци на следващата година ще бъдат назначени още около 300 служители, повечето от които са безработни, регистрирани в бюрата по труда.