В КТ Подкрепа е получен сигнал, че хората от микробуса-убиец в Катуница са били наети от близък на Кирил Рашков. В него се твърди, че на петимата е платено по 20 лева, за да свършат определена работа.

Това обяви председателят на Регионален синдикат „Подкрепа" Атанас Кръстев, цитиран от радио Пловдив. Той бе категоричен, че смъртта на 19-годишния Ангел Петров е криминален случай.

„Тази информация постъпи при нас вчера от хора от квартал „Столипиново", обясни Кръстев. Сигналът вече е предаден на полицията.

Кръстев призова и да се даде ясна информация за това дали Кирил Рашков получава пенсия от държавата.

Припомняме, Ангел Петров беше прегазен от микробус „Форд Транзит" на 23 септември в Катуница, докато разхождаше кучето си. След смъртта му пловдивското село бе обхванато от размирици, които прераснаха в протести в цялата страна.

Окръжният съд  в Пловдив определи като виновен 55-годишния шофьор Симеон Йосифов и му наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража".

В микробуса с Йосифов са били още четирима души. Трима от тях в свидетелските си показания казват, че са се върнали в къщата на Цар Киро, за да обсъдят ситуацията с блъснатия Ангел.