Таксиметров шофьор от сливенската фирма „Груп такси" е изчезнал тази нощ, а колата му е намерена опожарена сутринта, твърдят негови колеги, цитирани от Дарик ртадио.

49-годишният Живко е качил в таксито си клиент от кръстовище „Розова градина" в Сливен около 2.00 часа тази нощ. Колата -„Шкода Октавия" - потеглила към местността „Карандила".

За последен път колегите му са чули Живко да се обажда по радиостаницята от местността „Чуката". Той е казал, че там има гъста мъгла. Оттогава никой не е чувал нищо за него.

Тази сутрин автомобилът е бил намерен напълно изгорял в местността „Батмиш". Тя се намира в противоположна посока на „Карандила" - в другия край на Сливен.

Край колата е имало много употребявани спринцовки, твърдят таксиметровите шофьори.

Те смятат, че колегата им е отвлечен от наркомани.

Полицията издирва шофьора през целия ден, каза директорът на Областна дирекция „Полиция" в Сливен комисар Христо Григоров. Той отказа повече информация, като се позова на разследването, но уточни, че се работи по различни версии.

Живко е бивш военен и след пенсионирането си е започнал работа като таксиметров шофьор.

В „Груп такси" работи и синът му.

Тази вечер таксиметровите шофьори се събраха, за да решат дали да започнат да издирват колегата си. Те възнамеряват да организират самостоятелно издирване утре в 8.00 часа и да потърсят съдействие от колегите си от другите таксиметрови фирми.