Седем мъже са задържани при спецакция на служители от сектор "Наркотици" при столичната дирекция. А.М. на 36 години с прякор Циганина, К.Д. на 24 години - Коце, с криминалистическа регистрация за кражба, И.Н.на 25 години - Иво Черния, регистриран за кражба и осъждан за грабеж и наркотици, С.М. на 21 години , Б.Б. на 31 години - също с регистрация за наркотици, С.М. на 45 години -Пилето и Б.К. на 22 години - Боби Дългия, са задържани с полицейска мярка за 24 часа.

В хода на работата е установено, че лидер на групата е Циганина, Пилето складирал наркотиците и зареждал дилърите, а останалите пласирали дрога.

В момент на покупко-продажба са задържани трима от дилърите, а по-късно лидерът и другите участници в схемата за разпространение на наркотични вещества.

След извършените процесуално-следствени действия са иззети 66 топчета и пликчета с прахообразно вещество и тревиста маса, както и мобилни телефони, електронни везни, пистолет с боеприпаси, записки за отчитане на продадената дрога и пари.

Образувано е досъдебно производства за престъпление по чл.345а от НК. След доклад на материалите в Софийската градска прокуратура на петима са наложени мерки за неотклонение "парична гаранция".