Бившият зам.-председател и организационен секретар на ДПС Касим Дал е подал оставка от централното оперативно бюро на ДПС.

Оставката е била депозирана пред председателя на ДПС Ахмед Доган вчера, след като Дал е свален от зам.председателския пост на движението.

Камен Костадинов потвърди, че Касим Дал е подал оставка от Централното оперативно бюро на ДПС. Той каза, че не е запознат с мотивите, тъй като не е прочел писмото, изпратено от Дал.

Депутатът от ДПС отбеляза, че Касим Дал не е заемал позиция на заседанията на Централното оперативно бюро и че не е имало публични търкания.
Костадинов посочи, че не знае дали Дал ще подаде оставка от парламентарната група на ДПС.

Той допълни, че е изненадан, но потвърди, че е имало слухове последните два месеца за подмолна дейност.
Костадинов добави, че според него Дал е човек, който не се занимава с подмолни дейности и че ако има някакви претенции и проблеми по отношение на работата, би ги коментирал открито с колегите си.

Не считах, че нараненото честолюбие и това, че не е заместник-председател може да надделее при вземането на решение, но се оказа, че съм бъркал, коментира още депутатът от ДПС.

Дал е изпратил и обръщение до структурите на ДПС, в което заявява, че в последната година партията е изпаднала в тежък вътрешнопартиен колапс и небивала изолация.

"Основното ми обвинение е главно към председателя на партията, имайки предвид неговите действия и главно бездействия", се казва още в обръщението, цитирано от "Капитал".