Турският президент Реджеп Тайип Ердоган определи усилията за насърчаване на контрола върху раждаемостта като предателство. Той посочи, че има риск контрацепцията да премахне цяло едно поколение, съобщава АФП.

Ердоган е направил този коментар в неделя по време на сватбата на сина на бизнесмена Мустафа Кефели, който е един от най-близките му хора.

Турският президент казал на младоженците, че контролът на раждаемостта е предателство за амбицията на страната да има процъфтяваща нация с увеличаващо се младо поколение.

Едно или две деца не са достатъчни. За да направим нашата нация по-силна, ние се нуждаем от по-динамично и по-младо поколение. Ние се нуждаем от това, за да изведем Турция над нивото на съвременните цивилизации", посочил Ердоган.

По думите му, опонентите в страната са ангажирани с предателство, опитвайки се да контролират раждаемостта и да „пресушат поколенията".

Едно дете означава самота, две означава - съперничество, три - баланс, а четири означава - богатство. Господ се грижи за останалото", допълнил Ердоган.

Реджеп Тайип Ердоган многократно предупреждава, че турците трябва да имат повече деца, за да се предотврати бързото застаряване на населението.

Турското население в момента е над 76 милиона души.