За 22-ри път в столицата се провежда изложение на системи за сигурност, видеонаблюдение, контрол на достъпа, автоматизацията и пожароизвестяването. В рамките на седмицата Интер експо център ще събере под покрива си всички иновации в сферата на сигурността както за обикновените граждани, така и за институции и фирми.

Във време на глобални заплахи сигурността е приоритет, смятат организаторите от Експо центъра, чиято инициатива е под патронажа на вицепремиера и силов министър Румяна Бъчварова. От нейно име откриването на експозицията бе приветствано от заместник-министъра на вътрешните работи Красимир Ципов, както и от новоназначения главен секретар на силовото ведомство Георги Костов.

В контекста на проблемите през последните години със сигурността, ролята на днешното събитие е да насочи вниманието и отговорността на държавните институции, местната власт, медиите, обществото и бизнеса към ефективно противодействие на предизвикателствата при сигурността на гражданите, заяви Ципов при откриването на международната изложба „Секюрити експо".

По думите му участието на експерти и специалисти в рамките на съпътстващия дискусионен форум дава основание да се очаква ползотворен дебат по ключови теми и предизвикателства в сектор „Сигурност". Да потърсим модерни решения за преодоляване на кризисните ситуации, пожела си като резултат заместник-шефът на МВР. Той подчерта, че в годините международната специализирана изложба „Секюрити експо" се е утвърдила като една от най-значимите професионални прояви не само у нас, но и на Балканите.

Освен десетки щандове с изложени модерни технически средства за сигурност на дома и офиса, изложбата предложи на заинтересованите и практически демонстрации. Посетителите имаха възможността да видят симулации на съпровождане на ВИП особи с охрана, стрелба, спасяване на ранени и други реални ситуации, обвързани със сигурността.