Десетки хиляди руски граждани се събраха на московския олимпийски стадион „Лужники" на масова добре организирана демонстрация в подкрепа на премиера Владимир Путин, който се очаква да спечели президентските избори на 4 март.

Ние сме бранители на нашата бащина земя!", каза Путин пред огромната маса от хора. Установено е, че на демонстрацията присъстват 130 хиляди души по повод Денят на защита на бащината земя в Русия.

Обичате ли Русия", попита Путин тълпата, която отговори високо „Да!".

Няма да допуснем никой да се намесва в нашите вътрешни дела и да налага волята си върху нас, защото ние имаме наша собствена воля", подчерта Путин. "Ние сме нация на победители. Това е в гените ни", допълни той, цитиран от "Новости".

Моля Ви, нека никой не напуска страната и да предава нашата бащина земя", помоли той. Путин не бе обстоен, но неговите поддръжници по-рано обвиниха участници и лидери в антиправителствени протести, които са били финансирани от Западните сили.

Ще спечелим, но победата на изборите не е достатъчна. Трябва да преодолеем проблеми като несправедливостта, грубостта на официалните лица, бедността и неравенството", изтъкна руският премиер.

Аз мечтая за време, в което всеки в нашата страна, хора с власт и обикновени граждани ще живеят в един правилен и честен път. Това ще ни направи по-силни", допълни още той.

Битката за Русия продължава. Ние ще победим", завърши той.

Полицията съобщи, че на стадиона са се събрали 130 хиляди души, въпреки че той побира 100 хиляди. На местата за сядане има 78 хиляди души, но има десетки хиляди прави руснаци, които развяват флагове и пропутински банери. На средата на стадиона е изградена музикална сцена.

На много от банерите е илюстрирана снимка на лицето на Путин, която е използвана за корицата на американското седмично списание „Тайм", което избра Путин за „Личност на годината" за 2007.

Митингът бе предшестван от шествие по поречието на река Москва през центъра на Москва до стадиона. Полицията съобщи, че около 30 000 души са взели участие. Днес е официален празник в страната и това допринася за облекчения трафик в центъра на града.