Едисон Трейдинг, официален представител за България на сингапуро-израелската компания Artivision Technologies, обяви пазарния дебют на най-новото поколение интелигентно машинно зрение.  

"Установено е, че само след 22 минути работа операторите, които следят екраните за видеонаблюдение, губят концентрация и пропускат 95% от действията, които се случват в наблюдаваната зона.
Затова ние създадохме машинно зрение, което дава решение на този и много други проблеми.

Нашата система анализира сигнал в реално време и работи еднакво добре както с цифрови, така и с аналогови камери. Освен всичко, ние създадохме и предлагаме единствената система в света, която осъществява dynamic face recognition-динамично разпознаване на лица.", обясни Ошри Коен, директор професионален сервиз на Artivision Technologies.

Видеонаблюдението се основава на изкуствен интелект и дава възможност на машината да "вижда", открива, анализира и предупреждава за всички сценарии на риск.
Чрез Едисон Трейдинг системите на Artivision, които имат широко и високо оценено приложение в различни обществени сектори, вече са достъпни и в България.

Artivision IVMS (интелигентна система за управление на видеонаблюдението) е централизирана, самообучаваща се проактивна система за сигурност, която от една страна предоставя инструмент за управление на видеонаблюдението "без погрешни аларми" за всички потенциални нарушения на сигурността, а от друга страна използва съществуващата мрежа за сигурност, като разходите за това са минимални.

Artivision предоставят на силите за сигурност решение чрез система "всичко на едно място", което позволява използването на опции, превръщащи решението от "теоретично" в "практично".

Едни от най-мащабните обекти, където системата Artivision IVMS вече се използва успешно са Летище Банкок, сухопътната граница между Сингапур и Малайзия, Летище Тайланд, Виетнам и предварително изпробване на функционалностите й на летище Хийтроу.

Системите на Artivision се прилагат успешно както в по-тясно специализирани частни и обществени сфери, така и при анализ на големи масиви от информация.
Машинното зрение е високо ценено в летищната сигурност, където рисковете варират от кражба на багаж до бомбена заплаха.

Интелигентното видеонаблюдение се прилага успешно и за подсигуряване на банковата сигурност.

Най-новото поколение във видеонаблюдението намира важно приложение в контрола над гранични зони и съоръжения, като същевременно се дават предупреждения в реално време и така се оптимизира охранителният процес и се елиминира ефектът на човешката грешка или умора.  

Машинното зрение е незаменимо в управлението и балансирането на трафика, като допринася за по-слабо замърсен въздух, по-малко консумирано гориво и по-малко пътнотранспортни произшествия.

Неговите функции включват преброяването на превозни средства и тяхната класификация, идентифициране и анализиране на пътно транспортни нарушения, контрол върху неразрешено паркиране и откриване на задръствания

От гледна точка на обществената сигурност технологията на Artivision предоставя усъвършенствани методи за контрол и наблюдение на движението на хората.

Функциите, които се поддържат в тази област, са преброяване на хора, управление на опашки, контрол на достъпа, разпознаване на хората по лицата, откриване на тълпи, предотвратяване на шофиране плътно зад предния автомобил и др.