Председателят на Съюза за стопанска инициатива Теодор Дечев покани за разговор кандидата за вицепрезидент на Меглена Кунева Любомир Христов.

Повод за поканата е изразеното от Христов мнение, че трябва да се премахне „неравенството между банките и техните клиенти".

Ние сме изключително заинтригувани от възможността да открием допирни точки между широко и публично известната позиция на Съюза за стопанска инициатива по въпроса за лихвената политика на търговските банки в България и вашите възгледи, се казва в писмото на ССИ до Христов.

Работодателската организация оценява и коментара на финансиста, че „Дори и в казино не можеш да влезеш и да ти сменят правилата, без да ти сменят чиповете."

По думите на председателя на ССИ въпросът за лихвената политика на търговските банки е част от фундамента на политиките, които Съюзът застъпва и отстоява.

Според Дечев противопоставянето срещу лобито на търговските банки е „струвало скъпо" както на на изп. директор Алексей Петров, така и на ССИ.

В този смисъл, всеки който по някакъв начин се доближава до нашите възгледи е за нас потенциален съюзник и партньор в много тежката битка за оцеляване на малките, средни и микро предприятия, завършва писмото си Дечев.