Възрастна жена от шуменското село Ивански е пострадала тежко, след като била удряна по главата от свой съсед. За случая разказа кметът на селото Иван Дерменджиев, цитиран от topnovini.bg.

Стояна Стоянова е закарана в Многопрофилната болница в Шумен. Тя била в съзнание и обяснила пред репортери, че е нападната от съседа си Рамадан около 15.00 часа.

По-рано през деня жената помолила Рамадан да й нацепи дърва. За услугата тя го почерпила с вино, след което Рамадан си тръгнал, но малко по-късно се върнал и започнал да я удря с тесла по главата.

По думите на кмета жената била открита от свои съседи „почти на улицата", а около нея имало кръв. Той обясни още, че Рамадан, който е от ромски произход, вече е задържан.

Фелдшерът Гаро Ованезов от екипа, който се отзовал на сигнала, разказа, че жената била открита на земята в двора на дома й, цялата окървавена и посиняла от студ, с контузни рани и фрактури по тялото.

По пътя към болницата възрастната жена разказала, че на няколко пъти е загубила съзнание. „Ако Стояна беше изгубила съзнание за дълго, е имало вероятност да не бъде открита и да умре от замръзване," каза Ованезов.

На мястото на престъплението се извършва оглед от дежурна оперативна група, съобщиха от ОД на МВР.