Да не използват умишлено платени коментатори в интернет (тролове, б.р.) се зарекоха от Реформаторския блок, ГЕРБ, „БСП Лява България", Патриотичния фронт и Българския демократичен център.

Депутати от парламентарните групи на партиите посветиха редовната си обедна почивка и подписаха в зала „Изток" на сградата на властта декларация за чисто киберпространство.

Обединени от идеята за създаването на такова отговорно и чисто киберпространство в полза и интерес на българските граждани народните представители от тези пет партии се зарекоха, че няма да плащат на коментатори, партийни и фирмено организирани, за да разпространяват в интернет заблуди и клевети, да насаждат омраза или да правят манипулативни внушения спрямо политически опоненти.

Драма:
ДПС - не ни поканиха
РБ - поканихме ги, отказаха
Още...

Друго обещание в подписаната декларация гласи, че активното гражданско общество и медиите също трябва да следят за нарушаването на това споразумение и да сигнализират за нейното нарушаване.

„Призоваваме всички участници в изборния процес да се присъединят към настоящата инициатива, за да създадем чисто киберпространство", протегна ръка и към неподписалите се партии народният представител от Реформаторския блок и един от авторите на идеята Антони Тренчев. „Ние сме за честна предизборна борба", обяви и депутатът от „БСП Лява  България" Чавдар Георгиев.