Лидерът на СДС Емил Кабаиванов отказа да каже дали е отменена договорката с премиера бойко Борисов за подкрепа на кандидатурата на СДС за Конституционния съд

Междувременно:
ДСБ и Синята коалиция първи регистрираха в ЦИК инициативен комитет за референдума
Още...

По думите му това не е договорка.
Дали ГЕРБ ще подкрепят кандидатурата на Гугушева ще стане ясно на 19-ти, когато е гласуването, каза още той.
Караиванов е категоричен, че СДС няма да приеме хора, които са вредили на партията. Той каза, че партията на Кунева не попада сред евентуалните партньори на СДС, а за ДСБ каза, че ако се разпуснат и станат членове на СДС тогава са добре дошли. В СДС задкулисие няма да намерите, категоричен е Кабаиванов.

Той заяви още, че тримата изключени от партията депутати през януари ще декларират, че субсидията ще бъде превеждана на партията.
Кабаиванов каза, че депутатът Михаил Михайлов се е самоизключил, тъй като от две години не е плащал членски внос.

Още един депутат от СДС напуска партията
Още...

СДС излязоха и с декларация, в която се казва, че ще останат верен на своите принципи и е готов да посрещне политическите предизвикателства на идващата нова 2013 година.

В навечерието на своята 23 годишнина Съюзът на демократичните сили отново, както и в далечната 1989 година, е на прага на нови политически изпитания. И както тогава преодолявахме изпитания, но посочихме главната стратегическа цел пред България - членството в НАТО и ЕС, така и днес сме изправени пред огромно предизвикателство - жизнения стандарт на българските граждани, се посочва в декларацията на СДС.

СДС заявява, че ще подчини своята политика на постигането на следващата стратегическа цел пред България - българите да живеят достойно и сигурно като истински европейци.