Софийският авангарден лейбъл Corvus Records ще издаде новия студиен албум на култовите македонски пост-пънк/готик/дарк уейв ветерани Mizar.

Това е и поводът за втория концерт на състава в София, след като през 2005 г. музикантите оставиха чудесни впечатления след представянето си в театър „Българска армия".

Лайфът ще се проведе на 14 октомври в кино "Люмиер", като участие ще вземат българските формации Irfan и Voyvoda, италианците Rose Rovine e Amanti и гърците Daemonia Nymphe.

В концерта ще се включат и българите Kayno Yesno Sloncе, където основен двигател е Веселин от Исихия. Този път групата ще се представи като трио - две каба гайди и ударни инструменти.

Скоро ще стане ясна и цената на билетите за събитието.

Ако не сте запознати с творчеството на групите, може да чуете тяхната музика на адресите: Mizar, Kayno Yesno Sloncе, Rose Rovine e Amanti, Daemonia Nymphe, Voyvoda, Irfan.

Наследникът на "Mizar" (1988), "Свјат Dreams" (1991) и "Terrible Beauty (Is Born)" (2004) ще носи заглавието "A View to a Flower Garden" и ще съдържа 10 композиции, информира gorgonbg.org.

В записите са участвали Горазд Чаповски (китара, екс-Kismet), Илија Стојановски (бас), Жарко Серафимовски (ударни), Влатко Каевски (клавир) и завърналия се преди година вокалист от класическия период на Mizar (1985 - 1991) Горан Таневски.

"A View to a Flower Garden" ще излезе през следващия месец.