ВМРО-БНД организира протест на 18 март (четвъртък) пред Храм паметника „Александър Невски".

В него ще вземат участие и Независимият съюз на потребителите в България, КНСБ, КТ Подкрепа, „Социална солидарност" и „Социален протест".

На пресконференция те обвиниха правителството в неграмотно управление, тъй като „продължава да поддържа ограбването на българския народ чрез енергийните дружества".

По два домата и една краставица ще получат като подарък от младежката организация на ВМРО депутатите утре на влизане в сградата на Народното събрание. Протестът е заради очакваното гласуване на текстовете от закона за генномодифицираните организми. Акцията е под надслов „Яжте зеленчуци, докато не са започнали те да ви ядат!".

Според тях правителството сменя цифрите сутрин, обед и вечер и не знае на какво точно се е спряло. Като пример те изтъкнаха  размерът на данъците, пенсиите и здравните осигуровки.

Протестът ще обхване всички социално потърпевши хора в България, посочиха от ВМРО.

Те се обявиха и срещу такса мощност на EVN, както и срещу тримесечното отчитане на тока. Ако държавата не осъществи, контрол, българинът ще продължава да обеднява, категорични са от ВМРО-БНД.

Те допълниха, че правата на българския потребител са тотално нарушени. Нарушено е правото на избор, тъй като електроразпределителните дружества осъществяват монопол, изтъкнаха от партията.

Зам.-председателят Ангел Джамбазки коментира и новоучреденото ВМРО-НИЕ.

Той заяви, че не се притеснява от новата организация, както и от бившите си съмишленици, тъй като това е една предимно пловдивска организация.