Толкова ли не можем в този разговор да отделим безспорното, заяви Меглена Кунева, лидер на България на гражданите по време на консултациите между президента и партиите, представени в Народното събрание и Европейския парламент. След като обстановката там се нажежи и се стигна до размяна на остри реплики между участниците, Кунева настоя за нормален тон между политиците и им припомни, че 7 години вече сме член на ЕС.

И в най-разгорещените спорове европейските политици са намирали общ език. Можем ли да кажем какви са националните приоритети за следващите месеци, изтъкна тя.  Всичко, което се прави трябва да се прави с един адрес - стабилност, категорична бе Кунева.

Реформаторите настояват за намаляване на разходите, както и да се каже какво не е било добре планирано в бюджета и кое не е добре изпълнено.  Задача на България е да намали безработицата, изтъкна тя и поиска всички политици да застанат зад това.

Ако не платим 1 милиард лева на строителите, 30 000 строители и техните семейства ще отидат на улицата веднага, намеси се президентът Росен Плевнелиев.  Лидерът на СДС Божидар Лукарски пък коментира, че днес за първи път се чули аргументи за актуализацията.

Това ядоса Михаил Миков, който каза, че в парламента се водили дебати. Всички депутати от всички парламентарно представени сили да се съберете в понеделник, настоя президентът Росен Плевнелиев. Той настоя още за дебати и консенсус.

Президентът каза, че не се дава решение как страната да се движи спокойно до края на годината. Той каза още, че не се дава решение за проблема с КТБ. Плевнелиев предупреди за евентуални загуби на еврофондовете. Той се закани след време да посочи виновните за нерешаването на проблемите с КТБ. Държавният глава настоя политиците да помислят за понеделник.