Съвещателният сбор на "Атака" е отхвърлил възможността партията да се нареди до БСП, ДПС и сините и да гласува заедно с тях, подкрепяйки предстоящия вот на недоверие срещу правителството, съобщиха от пресцентъра на партията.

"Мнението на колегите е, че „Атака" няма място до вота на недоверие, тоест не може да се нареди в отбора на ДПС - една партия, за която ние имаме много ясно определено мнение, БСП, както и безпринципни партийни формации, които са готови на подобни безпринципни комбинации", каза Волен Сидеров.

"Нашето мнение е, че този вот е упражнение по пиар и пропаганда на БСП и ДПС, както и на „Синята коалиция". Те самите са наясно, че той не може да мине", допълни той.

Сидеров каза още, че никой досега не е идвал в парламентарната група на партията, за да разговаря с тях за участие във вота.

Този вот е упражнение по пропаганда за БСП и ДПС с пълната яснота, че не може да мине и правителството не може да падне. "Атака" не се притеснява от предсрочни избори, само че ако някой да говори за предсрочни избори нека да говори истински, да говори процедурно как това може да стане. Как може да се предизвикат предсрочни избори - ако правителството подаде оставка и откаже да направи мандат", изтъкна лидерът на „Атака".

По устава на партията съвещателният сбор се събира ежегодно и в него участват всички областни и общински координатори, както и депутатите на Атака.

В София се събраха над 200 общински и области координатори, както и народните представители от ПГ на Атакаи единодушно се съгласиха, че двойката Сидеров - Шопов, която вече веднъж е участвала на президентски избори през 2006 г., има всички шансове да подобри резултата си и отново да отиде на балотаж.

Припомняме, че сборът на „Атака" одобри решението да номинира Волен Сидеров за кандидат-президент, а Павел Шопов - за вицепрезидент.