Пропадналата земна маса на столичния бул. „Христофор Колумб" продължава да прави невъзможно движението към кв. „Дружба" и да затруднява трафика към летище „София".

Припомняме, преди седмица най-неочаквано на кръстовището между бул. „Брюксел" и бул. „Христофор Колумб" - от Цариградско шосе към ж.к. „Дружба" и Летището потъна земна маса от наскоро ремонтирания булевард.

Първа за аварията тогава съобщи кметицата на София Йорданка Фандъкова, която призова в социалните мрежи столичани да използват алтернативен маршрут.

Оттогава до днес екипи на „Софийска вода" работят по отстраняването на проблема, който очевидно е по-сериозен и изисква повече време, като се оказа, че ВиК тръби от 70-те години на миналия век са сред причините за разрушаването на пътя.

Това от своя страна обаче затруднява движението към един големите столични квартали - ж.к. „Дружба", налага промени в маршрута на градския транспорт и поставя въпроса колко надежден е пътят, който строи Столична община.

Преди Великденските празници бе съобщено, че най-малко седмица ще отнеме ремонтът, но към днешна дата няма яснота, срокът дали ще бъде спазен.