Кампанията за наградите „Икар" 2014 премина под надслова „#Кой, кой, КОЙ".

Отговорът дойде на 27 март - Международния ден на театъра, когато Съюзът на артистите в България връчи тазгодишните награди „Икар". Церемонията по награждаването се проведе в Народния театър „Иван Вазов" с водещи Мила Люцканова и Герасим Георгиев-Геро. Стоян Радев е режисьор на церемонията.

Студенти от НАТФИЗ откриха събитието с песента на "Пинк Флойд" On the Turning. В церемонията взеха участие и Валя Балканска, „Мистерията на българските гласове" и Берковската духова музика.

Номинираните се бориха за награди в 16 категории.

Владимир Пенев получи приз в категория Водеща мъжка роля за участието си в „Скъперникът". Наградата за Водеща женска роля бе присъдена на Лилия Маравиля за „Г-жа министершата".

Стефан Мавродиев бе отличен със специалната награда „Икар" за изключителен творчески принос.

Михаил Хаджиилийков бе удостоен с награда „Икар" за Чест и достойнство. Призът бе връчен на актьора от председателя на Съюза на артистите - Христо Мутафчиев.

Сред останалите наградени бяха Иван Добчев за режисурата на „Възвишение", Стефан Москов в категория Най-добър спектакъл за „Професия Лъжец", Тея Сугарева за дебютната й режисура на „Робин", Венелин Шурелов и Елица Георгиева за сценографията на „Канкун".