За пореден път с обърнати знамена протестираха активисти на ВМРО.

В мартенския студ над двеста привърженици на партията изминаха разстоянието от Съдебната палата до Министерски съвет под музикалния съпровод на патриотични песни, като бурно скандираха „За България - свобода или смърт", „На бой, на бой - за народа свой".

Председателят на партията Красимир Каракачанов обяви, че дава един месец на служебното правителство да изпълни исканията на ВМРО, които в понеделник ще бъдат входирани в Министерски съвет.

Каракачанов поиска да се направи пълна ревизия на дейността на предишното правителство (нещо, което премиерът Райков каза, че няма да направи, б.р.), както и на ЕРП-тата, Топлофикациите и ВиК дружествата.

Трябва да се провери и къде са изразходвани обществените средства, тъй като според ВМРО държавната хазна в момента е на червено.

Войводите обявиха, че обърнатите им знамена са символ на войната им срещу монополистите и партиите, които са били техни съучастници.

Виновните за високите цени на ток, вода и парно, както и на повечето стоки от първа необходимост трябва да се посочат и да се дадат на прокуратурата е мнението на партията.

Ще ви кажа в прав текст - Дянков е един смешник, ако искаше да си свърши работата, щеше да притисне монополите и онези 519 милиона лева, които те дължат на държавата, щяха да са в бюджета за пенсии, категоричен е Каракачанов.

Неговият заместник Ангел Джамбазки обяви, че гражданските протести са започнали заради високите цени, а ВМРО ги провежда още от 2006 година. „Нито едно справедливо искане на хората не е изпълнено. Българите вече не вярват на тази политическа система и искат тя да се промени", убеден е той.

Джамбазки призова българските националисти и патриоти да са обединени, защото съединението прави силата, а не силата прави съединението.

От ВМРО се обявиха срещу демографската криза и циганизацията у нас, като не пропуснаха да изразят притеснението си, че скоро градовете, в които живеят предимно българи ще бъдат броени единици.