Цветелина Бориславова е кандидат за усвояването на 800 000 лв. по ОП "Регионално развитие". Парите трябва да отидат за провеждането на културни фестивали, а решението бе прокарано тихомълком от ГЕРБ на последното заседание на Столичния общински съвет въпреки острото възражение на групата на БСП, пише в. „Дума".

Общинският съвет одобрява 800 000 лв. безвъзмездна финансова помощ на Цветелина Бориславова Карагьозова, председател на фондация "Кредо Бонум", и на Асен Бориславов Асенов, председател на фондация "София за култура и изкуства", по проект "Фестивали за изкуство в публичното пространство: Sofia Contemporary" и Фестивал на открито в "Западен парк".

За "Кредо Бонум" на Цветелина Бориславова и "София за култура и изкуства" на Асен Асенов няма никаква информация и в сайта на неправителствените организации.

Проверка на съветника от БСП Калоян Паргов показва, че "Кредо Бонум" е била активна единствено покрай предизборната кампания на ГЕРБ, като е организирала дискусии за управленската платформа на партията.

"София за култура и изкуства" пък засега няма дейност. Паргов предполага, че фондацията е регистрирана специално за случая.