Том Уейтс ще изиграе себе си в епизод от телевизионния сериал „Семейство Симпсън", предаде Stand.bg.

Серията ще е посветена на движението за оцеляване, в което хората се подготвят активно за потенциалните глобални катастрофи. Уейтс ще запознае Хоумър с отдадена група от т.нар. „подготовчици".

Изпълнителният продуцент Ал Джийн описа сюжета с думите: „Хоумър става „подготовчик". „Ние проучихме много сериозно феномена на движението, чиито последователи вярват, че предстои мащабна и ужасна катастрофа и хората трябва да оцелеят", разказа той пред TVLine.

Джийн разкри още, че Уейтс няма да пее, но феновете моментално ще разпознаят отличителния му глас. Епизодът ще се излъчи през декември 2012 г. като част от 24-ия сезон на шоуто.

Миналата седмица стана ясно, че в предстоящия сезон ще видим още знаменитости като Джъстин Бийбър, актьорът от сериала „Шерлок" Бенедикт Къмбърбач, Стив Карел от „Офисът" и др.

Уейтс издаде своя 17-и албум „Bad As Me" миналия октомври, а следващата му поява на екрана ще е в черната комедия „Седем психопати" на Мартин Макдона, която излиза в кината през октомври 2012 г.

Има слухове и,че той ще озвучи Джепето в нова анимационна версия на „Пинокио".