Граничен полицай е настанен в болница с прострелна рана в крака. Инцидентът станал днес към 16.00 часа в района на с. Габер, където граничният полицай живеел.

По първоначална информация, още вчера, докато се прибирал към дома си 45-годишният служител на ГПУ- "Драгоман" забелязал непознат мъж със съмнително поведение.

Днес граничарят не бил на работа и докато се разхождал, отново видял непознатия в покрайнините на селото, където от няколко дни имало сигнали за извършени кражби.

Полицаят отишъл до граничния пункт и заедно със свой колега се качили в колата и се върнали обратно - намерението им било да спрат мъжа и да извършат проверка.
В момента, в който отворили вратата на автомобила, непознатият стрелял с неизвестно за сега оръжие и успял да избяга. Граничният полицай е ранен в крака, той е настанен за лечение в болница.

Веднага след получения сигнал е създадена организация, предприети са заградителни и издирвателни действия, в които участват служители на дирекциите "Криминална полиция", "Охранителна полиция", "Гранична полиция" и ОД на МВР -София.