Славчо Атанасов би приел, ако Патриотичният фронт издигне кандидатурата му за кмет на Пловдив.
"Винаги съм бил дисциплиниран редови партиен член", отговори Атанасов, цитиран от БНР на въпрос дали ще се кандидатира.

От своя страна заместник-председателят на Патриотичен фронт Борис Ячев каза, че е съвсем естествено Славчо Атанасов да е кандидат.

Вече са водени разговори кандидатурата на Атанасов да бъде подкрепена, за да има по-стабилно мнозинство в Общинския съвет. Борис Ячев не уточни с кои партии се преговаря като каза само, че става дума за десни и центристки формации.

Една от задачите на такова мнозинство, по думите на Славчо Атанасов, би била да извади ДПС от властта в Пловдив. Друг сериозен проблем, според него, е високата задлъжнялост на общината.

"Остава актуална прогнозата ми, че през 2018 година Пловдив ще фалира", добави Атанасов.

Припомняме, на местните избори през октомври 2007 г. Славчо Атанасов е кандидат-кмет на ВМРО-БНД за град Пловдив. Тогава Славчо Атанасов получи също подкрепата и на ГЕРБ и други десни формации. Тогава той спечели кметския пост още на първия тур с близо 53% подкрепа.

На следващите избори, през 2011 г., вече издигнат от партия "Вяра, морал, родолюбие, отговорност - Национален идеал за единство", Атанасов участва на балотаж и губи изборите от кандидата на ГЕРБ Иван Тотев.